MENU

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNE KÚPEĽŇOVÝ NÁBYTOK | BEST Slovakia

<< Späť

V tomto našom pravidelnom blogu vám prezradíme ako a aký kúpeľňový nábytok si správne vybrať.


Kúpeľňa je miestom plným odpočinku a relaxu!

Ak v týchto dňoch premýšľate o rekonštrukcii vašej kúpeľne, alebo si zariaďujete novú  tak je vždy dôležité ZVAŽOVAŤ, PREMÝŠĽAŤ A DOBRE SI VYBRAŤ.

Zvoľte si šikovné riešenie a nápady, vďaka ktorým aj v malej kúpeľni zrealizujete svoje veľké plány. V našom seriáli vám prinášame užitočné rady a nápady pre správny výber produktov, ktoré dodajú vašej kúpeľni život a tak vám splnia vaše najtajnejšie sny o dokonalej kúpeľni.


V minulých číslach sme Vám priniesli množstvo rád a nápadov, ako si správne vybrať sprchovací kút, vaňu, sanitárnu keramiku, vodovodné batérie, obklady a dlažby.


V dnešnom čísle Vám prinášame množstvo rád a užitočných nápadov, ktoré Vám pomôžu pri správnom výbere kúpeľňového nábytku.


4, Časť – Kúpeľňový nábytok


Každú kúpeľňu okrem samotného vybavenia ako je sprchovací kút alebo vaňa tvorí aj praktický kúpeľňový nábytok. Kúpeľňový nábytok je neodmysliteľnou súčasťou každej kúpeľne. Aj vďaka nemu sa vo svojej kúpeľni cítite pohodlne a komfortne. Je určený predovšetkým na udržanie poriadku a ochranu jednotlivých veci a predmetov pred vlhkým vzduchom.



Nábytok vhodný do kúpeľne musí spĺňať oveľa náročnejšie kritéria ako nábytok určený do ostatných obytných priestorov. Musí zaberať málo priestoru, ale zároveň musí ponúknuť dostatok úložného priestoru.


Kúpeľňový nábytok musí denne odolávať vysokej vlhkosti. Na jeho výrobu sa používajú rôzne materiály ako napríklad laminátová drevotrieska, masívne drevo, plast alebo sklo. Kvalitný nábytok zabezpečí krásnu kúpeľňu. Preto je potrebné si pri jeho kúpe všímať spôsob opracovania jednotlivých častí. Precíznosť vyhotovenia, hrany a spoje by mali byť ukončené špeciálnou páskou, ktorá môže byť z plastu, ocele alebo hliníka a zabezpečí ochranu pred vodou a vlhkosťou.


Najdrahší a najkvalitnejší kúpeľňový nábytok sa vyrába z exotického dreva ako je teak, zebrano, makassor alebo wenge. Tieto materiály dokážu odolávať vode a vlhkosti desiatky rokov bez akejkoľvek povrchovej zmeny. Naopak nábytok vyrobený z domácich drevín je potrebné pravidelne ošetrovať vodeodolným lakom. Ich životnosť je oveľa nižší ako pri skrinkách vyrobených z exotického dreva.


V dnešnej dobe si čoraz väčšie miesto na trhu vydobyl nábytok s fóliovou povrchovou úpravou v pestrých farebných úpravách. Daný materiál sa najčastejšie kombinuje s pieskovým sklom a kovom.


Trh nám ponúka široký výber kúpeľňového nábytku od sektoru až po výnimočné dizajnové kúsky. Pri výbere sa musíme riadiť priestorom v kúpeľni, štýlom kúpeľne ale aj dostupnými finančnými prostriedkami. Sektorový nábytok je vhodný do malých kúpeľni, kde je dôležitý každý centimeter priestoru. Jeho veľkou výhodou je možnosť nakombinovania si jednotlivých skriniek podľa vlastnej predstavy a potreby. V ponuke je široký výber sektorového kúpeľňového nábytku rôznych tvarov, materiálu a farieb. Pre tých najnáročnejších je určený kúpeľňový nábytok od uznávaných svetových dizajnérov. Ide o finančne náročnejší nábytok. Do atypických priestorov a luxusných kúpeľní trh ponúka možnosť výroby jednotlivých kusov kúpeľňového nábytku na mieru.


Pri správnom výbere kúpeľňového nábytku Vám ochotne pomôžu a poskytnú všetky potrebné informácie predajcovia a dizajnéri v kúpeľňovom štúdiu