MENU

AKO SI VYBRAŤ SPRÁVNU VAŇU | BEST Slovakia

<< Späť

Kúpeľňa miesto plné odpočinku a relaxu!

Cieľom každého z nás je vytvoriť si priestor, ktorý dýcha domovom, kľudom, pohodou a nekonečným relaxom.

Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu, alebo vytvárate kúpeľňu úplne od základu? Zvažujte, premýšľajte a dobre vyberajte. Zvoľte si šikovné riešenia a nápady, vďaka ktorým aj v malej kúpeľni zrealizujete veľké plány. 

V našom seriály sa vám pokúsime priniesť rady a nápady pri plnení vašich snov. Našim cieľom je pomôcť vám pri správnom výbere jednotlivých produktov, ktoré dodajú vašej kúpeľni život.


1. Časť – Akrylátová alebo smaltovaná vaňa

Kedysi bolo nereálne predstaviť si kúpeľňu bez vane. V dnešnej dobe nahrádzajú vane sprchovacie kúty, ktoré šetria miesto a zároveň sú aj úspornejšie pri spotrebe vody. Aj napriek týmto faktorom elegantné vane nestrácajú nič zo svojho lesku. Vane prinášajú relax v podobe horúceho kúpeľa a deťom hromadu zážitkov z vodných hier.

Akrylátové vane

Ich hlavnou výhodou je hygienický, lesklý, farebne stály povrch, teplý na dotyk. Kvalitný akrylát je pevný a má dlhú životnosť. V prípade malého poškodenia je možné výrobok opraviť pomocou opravných sád, ktoré sú dostupné u každého dobrého výrobcu akrylátových vaní. Ďalšou výhodou je, že materiál tlmí zvuk pri napúšťaní vody.

Materiál zabezpečuje stálu teplotu kúpeľa, povrch vane nechladí, je príjemný a teplý na dotyk. Vďaka hladkému povrchu sa jednoducho udržuje a čistí, zabraňuje usadzovaniu hrdze, nečistôt, rastú baktérii a plesní.

Na čistenie akrylátových vaní sa neodporúčajú používať abrazívne prášky. Jeho nevýhodou je nízka pevnosť, preto sa pri výrobe do neho pridáva spevňujúci materiál – sklenené vlákno alebo tkanina, kamenný prášok z mramoru alebo vápenca.


Vane zo smaltovanej ocele

Smaltované vane sa vyznačujú svojou vynikajúcou stabilitou, odolnosťou voči poškriabaniu a oteru. Materiál je odolný voči kyselinám a chemikáliám, odolný voči všetkým kozmetickým a liečebným kúpeľovým prísadám a parfumom, ktoré znáša ľudská pokožka (napr. farby na vlasy).

Farebnou stálosťou – smalt je neobyčajne odolný voči starnutiu. Smalt je stálofarebný a odolný voči pôsobeniu UV žiarenia.

Smaltovaná oceľ je vynikajúci vodič tepla, ktorý rýchlo preberá teplotu okolia alebo vody. Oceľou pohltené teplo je pri ochladzovaní vody odovzdávané vody späť.

Vyberte si svoju vaňu: Vane | Best Slovakia