MENU

DIZAJN, CENA, KVALITA | BEST Slovakia

<< Späť


Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu, alebo vytvárate kúpeľňu úplne od základu? 

ZVAŽUJTE, PREMÝŠĽAJTE A DOBRE VYBERAJTE. 

Zvoľte si šikovné riešenie a nápady, vďaka ktorým zo svojej kúpeľne urobíte príjemný priestor plný relaxu a oddychu. V našom seriáli vám prinášame užitočné rady a nápady pre správny výber produktov, ktoré dodajú vašej kúpeľni život a dokážu naplniť vaše predstavy o dokonalej kúpeľni. 

V minulých číslach sme vám priniesli množstvo rád a nápadov, ako si správne vybrať sprchovací kút, vaňu, sanitárnu keramiku, vodovodné batérie, kúpeľňový nábytok, kúpeľňový radiátor, kúpeľňové doplnky, obklady a dlažby. 

V dnešnom čísle sa zameriame na dizajn, cenu a kvalitu jednotlivých produktov určených do vašej kúpeľne snov. 

Dizajn, cena, kvalita

Základný účel kúpeľne sa rokmi nemení. Mení sa pohľad na dizajn jednotlivých zariaďovacích predmetov. Jedná časť ľudí sú zástancovia jednoduchého dizajnu, druhí sa naopak neboja zapojiť pri zariaďovaní kúpeľne fantáziu a ochotne sa púšťajú do extravagantnejšieho poňatia priestoru. Kúpeľňa tak ako ostatné priestory odzrkadľuje náš vkus a dotvára atmosféru celého nášho obydlia. 

Na trhu sa nachádza množstvo návrhov a riešení, ktoré nám ponúkajú odpovedať na túto otázku. Spoločným prvkom všetkých riešení je snaha uspokojiť požiadavku a potrebu zákazníka. V ponuke nájdeme klasický vzhľad s moderným akcentom, ktorý predstavuje praktické riešenie, najmä vtedy ak sa nevieme rozhodnúť, ktorý štýl zariadenia je vhodný pre našu kúpeľňu. Ak túžime po luxuse je vhodné siahnuť po mramore, exotickom dreve a netradičných materiáloch. Voľba prírodných materiálov a jednoduchý vzhľad sa postará o príjemnú atmosféru v malej, ale aj vo veľkej kúpeľni. Aj pri širokej ponuke farieb a produktov  je stále najpodmanivejšou farbou, ktorá kraľuje kúpeľni, farba biela. Vnímame ju ako farbu čistoty, poriadku a neutrality. Zo všetkých farieb najviac odráža svetlo, preto je vhodná aj na optické rozšírenie priestoru.   

Ruka v ruke s dizajnom kráča aj cena a kvalita jednotlivých zariaďovacích prvkov pre našu kúpeľňu. Pri výbere správneho materiálu by sme si mali uvedomiť, že nie je vhodné šetriť tam, kde sa to neoplatí. Vhodným príkladom sú obklady a dlažby. Výberom síce lacného, ale nekvalitného keramického obkladu si príliš nepomôžeme. S kvalitným obkladom sa totiž pracuje pohodlne a presne, nemá odstávajúce rohy, odlišnú hrúbku, odlišný kaliber a odtiene.

Navyše výberom kvalitného keramického obkladu alebo dlažby minimalizujeme riziko tzv. tapetového vzoru, ktorý sa opakuje na každom jednom kuse obkladu, či dlažby. Renomovaný výrobcovia pri použití digitálnej tlače ponúkajú aj pri použití keramických obkladov  a dlažieb takmer dokonalú imitáciu prírodných materiálov. Kvalitný obklad a dlažba tak pozdvihne celkový dojem z kúpeľne.

Rovnako ani pri vodovodných batériách odborníci neodporúčajú šetriť. Stále platí to dobre známe – za málo peňazí, málo muziky. Poukazujú na to, že aj v ponuke renomovaných značiek, pri ktorých sa na kvalitu možno spoľahnúť, si môžete vybrať od cenovo dostupných až po naozaj luxusné produkty. 

Rovnaké pravidlá ako pri výbere a kúpe kúpeľňových batérii, platia aj pri výbere a kúpe kúpeľňového nábytku, sanitárnej keramiky, vane, sprchového kútu alebo kúpeľňových doplnkov. Pri výbere jednotlivých produktov do našej kúpeľne snov by sme sa mali riadiť predovšetkým vlastným pocitom, nakoľko čas strávený v kúpeľni je nezanedbateľnou časťou nášho denného času.

Pri správnom výbere produktov do Vašej kúpeľne snov vám ochotne pomôžu a poskytnú všetky potrebné informácie naši predajcovia a dizajnéri v kúpeľňovom štúdiu v Žiline, Trenčíne a Bratislave.