MENU

Niekoľko užitočných rád ako vyčistiť sprchový kút.

<< Späť

Niektorí naši zákazníci sa stretli s otázkou ako čo najlepšie vyčistiť svoj sprchový kút a sprchovú vaničku. Nečistoty na skle alebo vaničke sa objavujú asi v každej domácnosti a tak sme sa rozhodli dať vám pár užitočných rád ako si poradiť s týmto problémom. Je pravda, že nie vždy máme čas na riadne upratovanie našich každodenne používaných kútov. Veľa domácností to proste vzdá keď už nevedia ako bojovať s usadeninami od mydla alebo šampónov. Tu sa však dočítate ako si poradiť s čistením sprchových vaničiek a kútov.


Čistiace prostriedky z obchodu

Týchto je mnoho, no nie všetky vám uľahčia. Dva z najpoužívanejších prostriedkov, ktoré sa dokážu vysporiadať s tou nečistotou zaručene sú pulirapid a cilit bang. Veľa ľudí používa tieto produkty práve kvôli ich „dravosti“ v likvidácii tejto špiny. Tieto produkty sa dajú zakúpiť skoro vo všetkých predajniach s drogériou.


Ekologické čistenie pomocou sódy bikarbóny a octu

Ak patríte k tým ľuďom, ktorí radi používajú veci s ich domácnosti, tak potom je pre vás použitie ohromnej čistiacej sily, ktorá tkvie v spojení sódy a octu. Týmto spôsobom zaručene a šetrne k prírode očistíte svoje sprchové vaničky a sprchové kúty. Naneste vlhkou hubkou tenkú vrstvu sódy a jemne šúchajte povrch, potom postriekajte octom. Táto metóda zvyčajne pomôže docieliť vytúženú čistotu sprchových kútov alebo sprchových vaničiek.


Alkohol

Nie si vypiť! (:-)) No tento produkt môže byť aj vašim pomocníkom pri čistení vaničiek a sprchových kútov. Môže sa stať, že máte s nejakého neznámeho dôvodu fľaky na vaničke alebo inde v priestore sprchového kútu. V takomto prípade len vylejte trochu alkoholu priamo na fľak a ten zvyčajne pri jemnom šúchaní zmizne.

Posledná účinná metóda je čistič rúr na pečenie a melamínová hubka

Nezvyčajným spôsobom umývania sprchových vaničiek je aj použitie čističa rúr na pečenie. Väčšina čističov rúr má v sebe niekoľko veľmi účinných čistiacich látok, ktoré sú výhradne určené na rozloženie spálenej mastnoty. Keďže si vie poradiť so špinou ktorá je pripálená vo vašej rúre tak s nečistotou v sprchovom kúte zaručene nebude mať problém. Aj keby bola sprchová vanička zanedbávaná niekoľko mesiacov tak si práve tento prostriedok so špinou poradí.


Keď nastriekate čistič na povrch sprchového kúta a necháte ho chvíľu pôsobiť, vezmite melamínovú hubku a odstráňte všetko čo ostalo. Kombináciou týchto dvoch „pomocníkov“ zaručene dosiahnete dokonale čistý sprchový kút a vaničku. Výsledok bude akoby ste si kúpili novú sprchovú vaničku.

V ďalšom blogu sa dozviete ako sa tomuto všetkému vyhnúť a uľahčiť si život už pri realizácií kúpeľne.