MENU

Revolučné antibakteriálne dlažby a obklady!

<< Späť

Predstavujeme absolútnu novinku v oblasti keramických obkladov a dlažieb s vysokou baktériocídnou schopnosťou. Panariagroup používa špeciálnu povrchovú úpravu Protect vyvinutú v spolupráci so značkou Microban - svetovým lídrom  patentovaných antibakteriálnych technológií. Povrch keramických obkladov je pred posledným výpalom pri 1200C opatrený tenkou priehľadnou vrstvou chemických aditív s pridaním iónov striebra, ktoré eliminujú až 99,9% baktérií tým, že blokujú ich metabolizmus a tak ióny striebra bránia rastu aj rozmnožovaniu  baktérií a plesní, redukujú tak aj nepríjemné pachy. Povrch PROTECT je silný v boji proti celému spektru gram pozitívnych a gramnegatívych baktérií  /napr. Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Klebsiella pneumoniae/, ale zároveň bezpečný pre životné prostredie aj zdravie človeka, neprekáža ani v priamom styku s potravinami. Ióny striebra na rozdiel od titándioxidu používaným u iných výrobcov, sú aktívne nepretržite 24 hodín, 7 dní v týždni, cez deň aj v noci. Titándioxide sa aktivuje iba pôsobením slnečného žiarenia alebo UV svetlami, čo u strieborných iónov neplatí, tým pádom použitie je ďaleko širšie. Vrstva nemá absolútne žiadny vplyv na vzhľad a ostatné vlastnosti a vďaka antibakteriálnemu efektu na povrchu keramiky zlepšuje jeho hygienické vlastnosti. Jej životnosť je trvalá počas celého života keramiky. Neodporúča sa však nanášať na obklady a dlažbu čistiace prostriedky, ktoré by vytvárali na ich  povrchu film /napr. s obsahom vosku/,ten by zabraňoval priamemu kontaktu baktérie s obkladom a dlažbou.



Antibakteriálna úprava povrchu PROTECT nemá žiadny vplyv na farebný odtieň obkladov, používa sa pri povrchoch naturale a lappato. Obklady a dlažby s povrchom PROTECT sa inštalujú rovnakým spôsobom ako bežné obklady.

Keramické obklady a dlažby s aktívnou povrchovou vrstvou na báze strieborných iónov predstavujú úplne novú generáciu moderných výrobkov s mimoriadnymi vlastnosťami, s perspektívou použitia všade tam, kde je požadovaná maximálna hygiena a ľahká údržba stien, podláh, bazénov, či fasád.



Kde všade sa dá použiť?

V domácich podmienkach ale aj v hotelových kuchyniach, kúpeľniach, toaletách, ako dlažba vo všetkých priestoroch, ale predovšetkým všade tam, kde je hygienická čistota nevyhnutná.

V prevádzkach,  kde sa pracuje s potravinami, v školských jedálňach, reštauráciách, závodných kuchyniach a továrňach na spracovanie potravín. Použitím obkladov a dlažieb s povrchovou úpravou PROTECT dodržíte všetky predpísané normy, eliminujete nepríjemný zápach a ľahšie udržíte čistotu pri upratovacích prácach.

V nemocniciach, klinikách, operačných sálach a ambulanciách je absolútna hygiena najvyššou prioritou. Práve tu sa vlastnosti povrchu PROTECT uplatnia v najvyššej forme. Zastaví sa šírenie zdraviu škodlivých húb, baktérií a mikroorganizmov a minimalizuje sa riziko šírenia infekcií.



Vo fitnescentrách, saunách, plavárňach, wellness priestoroch. To všetko vám prinesie relax bez nežiaducich následkov v podobe prenesených infekcií.

Vo verejných priestoroch s masívnym pohybom ľudí – v letiskových halách, v obchodných domoch, v železničných a autobusových staniciach, športových halách...

 

Viac informácií nájdete na:

http://www.panariagroup.it/it/Protect/